Winterbanden wanneer 

 

Waarom winterbanden?

Winterbanden hebben niet alleen nut bij sneeuw en vorst, vanaf 7 graden en bij nat wegdek presteren ze een stuk beter dan zomerbanden. De winterbanden bieden meer grip dan zomerbanden bij winterse omstandigheden. Mede door de zachtere rubbersamenstelling van winterbanden, blijven ze beter grip houden. Ook zijn winterbanden in veel landen verplicht tijdens winterse omstandigheden.

 

Winterbanden wanneer.

Een veel gestelde vraag is, wanneer wissel ik mijn winterbanden? Als de temperaturen in de nacht tegen het vriespunt komen kan men de winterbanden plaatsen. Overdag zal het dan nog wel boven de 7 graden komen. Men voorkomt hiermee dat men in de morgen overvallen wordt door gladde stukken wegdek. Men rijdt weg met een koude motor waardoor de kachel nog niet optimaal warmte geeft. De ramen mogelijk nog wat beslagen zijn. Het is nog schemerig buiten en men ziet een fietser zonder licht niet snel genoeg. Juist op deze momenten kunnen de winterbanden hun waarde bewijzen.

 

Voor en nadelen winterbanden.

Natuurlijk hebben winterbanden ook nadelen, we sommen ze even voor u op:

Nadelen:

·         Winterbanden slijten harden bij hogere temperaturen.

·         Het wisselen van de winterbanden kan een vervelend klusje zijn.

·         Je moet de winterbanden opslaan.

·         En de aanschaf van de winterbanden met velgen.

Voordelen:

·         Kortere remweg op gladde en natte wegen.

·         Bij een temperatuur lager dan 7 graden betere grip.

·         De kans op een ongeval neemt af bij winterse omstandigheden.

·         Verplicht in de omringende landen, zeker de wintersport gebieden.

lesauto’s op winterbanden?

Onze lesauto’s zijn voorzien van winterbanden, zodat de leerling niet voor verassingen komt te staan. Namelijk veiligheid en een veilig gevoel staan voorop bij onze rijschool. Wij hebben gekozen voor winterbanden welke goed uit de test komen. Zodat bij een eventuele rem ingreep de remweg tot een minimum wordt beperkt.

All seasonbanden.

Met all-seasonbanden heeft men een compromis tussen zomerbanden en winterbanden. Maar zal bij winterse en zomerse omstandigheden niet op kunnen tegen de prestaties van een zomer of winterband. Op een besneeuwde helling zal een winterband het altijd veel beter doen dan de all-seasonband. Omdat we in Nederland geen extreme winterse omstandigheden hebben, is deze band goed inzet baar. De veiligste maar niet de goedkoopste oplossing zijn winter en zomerbanden, en daar kiezen wij dan ook voor als rijschool.

 

Rijden op winterbanden?

Wilt u tijdens winterse omstandigheden het rijden op winterbanden ervaren? Dat kan u kunt een proefles nemen in een van onze lesauto’s. En zo ervaren wat winterbanden voor u kunnen betekenen.