Automaat rijles

Rijles in een automaat

mocht je tijdens het rijlessen merken je moeite hebt met schakelen, of je voelt je fijner en veiliger rijden in een automaat, dan is het bij Rijschool Walcheren mogelijk om rijles in een automaat te volgen. Wanneer je lest in een automaat geeft dit de ruimte om beter op het verkeer te kunnen letten. Het kan bijvoorbeeld een medische oorzaak zijn maar ook dat je een automaat prettiger vindt rijden, met een automaat zijn er een aantal handelingen minder dan bij een schakelauto.
Let wel op dat na het behalen van je rijbewijs er een aantekening wordt geplaatst op het rijbewijs dat je uitsluitend in een automaat mag rijden. Heb je het rijbewijs behaald in een automaat dan mag je dus niet in een schakelauto rijden!

Waarom kiezen voor rijles in een automaat?

In het huidige verkeersbeeld maken steeds meer weggebruikers gebruik van automatische transmissie. Dit zorgt voor meer gebruikersgemak en comfort.

Bij het lessen met een automaat kun je behoorlijk besparen op de rijleskosten. Dit omdat het schakel-onderdeel overgeslagen kan worden.

En wij zijn ook nog eens goed en goedkoop. Wij rijden als 2e rijschool in Nederland met een 100% elektrische auto.

Het grootste verschillen tussen het rijden in een automaat en een gewone auto, is dat je minder handelingen hoeft uit te voeren. 

Automaat iets voor jou?

Vroeger moesten weinig mensen wat hebben van een auto met automaat, dit werd vaak alleen toegepast in de luxere auto’s. Tegenwoordig worden steeds meer auto’s standaard uitgerust met automaat, denk bijvoorbeeld ook aan de hybride auto’s.

Tegenwoordig wordt er ook gekeken naar een comfortabele manier van autorijden, het gaat hierbij dan puur om het gemak en de rust. Het verbruik speelt hierbij tevens een belangrijke rol.

Wij bieden ook rijles voor mensen met ADHD, rijles voor doven en rijles voor mensen met faalangst.